Рожденият ден на Путин: кога, как и къде президентът празнува празника

Путин's birthday: when, how and where the president celebrates the holidayРожденият ден на Владимир Путин попада на 7 октомври. През 2013 г. той навърши 61 години. Дарът за държавния глава е специален въпрос. Този път рожденият ден на Путин се проведе на остров Бали. Там президентът участва в срещата на върха на APEC. Началото на пленарната сесия беше необичайно. Преди да покани високопоставени гости в заседателната зала, индонезийският президент взе китара и започна да пее известната песен Happy Birthday To You. Другите членове на делегацията отначало просто пляскаха и после се присъединиха към нея. Кулминацията на поздравлението беше празнична торта, направена от ръководителя на Индонезийския национален организационен комитет. В историята имаше подобна инцидент: на 45-ия рожден ден на президента на САЩ Джон Ф. Кенеди песента "Честит рожден ден" беше изпълнена от очарователната Мерилин Монро. Може би Путин не си спомня толкова ясно работата на индонезийския лидер, но съдейки по начина, по който реагира, можем да заключим, че изненадата е била успешна.

Какво друго дадоха на Путин на рождения му ден?

Президентът Путин е поздравен не само с песните. През последното десетилетие колекция от подаръци, попълнена с реплика на шапката на Мономак, е направена от руски бижутери за 50-годишнината на Владимир Владимирович; карта на федералните области, направена от яспис. Освен това те обичат да представят животни на президента. Забележителен пример за това е Labrador Label 2000, наречен Connie. Настоящето беше направено от Сергей Шойгу, който по това време заемаше поста министър на извънредните ситуации. Рожденият ден на Путин през 2012 г. беше юбилей. Държавният глава отпразнува 60-ия си рожден ден. И отново не беше без живи същества: студентка на журналиста на Московския държавен университет Алиса Харчева представи на Владимир Владимирович котенце и жителката на Дагестан Магомед Никамагомедов донесе жива овца! През 2011 г., когато Путин зае поста на премиер на Русия, членовете на политическото младежко движение "Наши" се подредиха под формата на номер 59 със свещи в ръцете си. Година по-рано, в продължение на 58 години, Путин получава еротичен календар от студенти от Московския държавен университет. Момичетата правеха честни снимки и ги поставиха в календара. На това въображението им не падаше ниско, а следващият подарък беше оцветяваща книга за две момчета - Вова и Дима.

Най-често Путин празнува рождения си ден в родния си Петербург. За цялата си работа като държавен глава, той никога не е вземал уикенди за празника. През деня се провеждат работни срещи, а вечерта виновникът събира гости в един от ресторантите на северната столица. Някои събития са доста големи, други са ограничени до вечеря с роднини и приятели. На местата, където се празнува рожденият ден на Путин, има "президентско меню". Доминира се от ястия от руската кухня: борш, царско ухо, осолена сьомга, кисели маниока, варени картофи, месен асортимент "тиган", стерлет. От напитките сервират водка, квас, чай с конфитюр. В семейния кръг Путин празнува рождения си ден само три пъти - през 2001 г., 2004 г., 2012 г.

Related news

Рожденият ден на Путин: кога, как и къде президентът празнува празника Рожденият ден на Путин: кога, как и къде президентът празнува празника Рожденият ден на Путин: кога, как и къде президентът празнува празника Рожденият ден на Путин: кога, как и къде президентът празнува празника Рожденият ден на Путин: кога, как и къде президентът празнува празника Рожденият ден на Путин: кога, как и къде президентът празнува празника Рожденият ден на Путин: кога, как и къде президентът празнува празника Рожденият ден на Путин: кога, как и къде президентът празнува празника Рожденият ден на Путин: кога, как и къде президентът празнува празника Рожденият ден на Путин: кога, как и къде президентът празнува празника