Mi a teendő, ha egy csecsemő nem mehet a WC-be

A gyermek boldogság, és igyekszünk mindent megtenni, hogy kényelmes és kényelmes legyen. Néha előfordul, hogy néha egy csecsemő nem mehet a WC-hez. Természetesen ez sok kellemetlenséget és fájdalmat okoz. Ezért sürgősen megoldani a problémát. Először azonban meg kell értenie a baba állapotának okait.

Mi a teendő, ha egy csecsemő nem mehet a WC-beA csecsemők székrekedésének okai eltérőek lehetnek. Például nem ritka, hogy egy gyermek menjen a WC-hez, mert ideges vagy stresszes. Ezen túlmenően, ez az állapot károsíthatja a bél emésztő funkcióját, valamint túl kemény ételeket.

Ha egy csecsemő nem tud a WC-hez menni, akkor nem eszik megfelelően, vagy kevés folyadékot kap. Mivel a csecsemõket elsõsorban szoptatják, az anyatejjel megkapják a szükséges anyagokat normál növekedésükhöz és fejlõdésükhöz. Azonban a baba belseje még nem teljesen alakult ki, és az anya étrendjének bármely megsértése problémákat okoz.

Néha az a tény, hogy egy csecsemő nem mehet a WC-hez, megtalálja őt otthon kívül. Mivel ebben az esetben a bélsák felhalmozódnak, és begyűjtik a bélben, nehéz neki menni. Ezenkívül elősegítheti a törést és a vékony rektális szöveteket. Székrekedés gyakran akkor is előfordul, amikor a baba kemény ételeket próbál kipróbálni, azaz csalik. Ebben az esetben óvatosan figyelemmel kell kísérnie a széklet gyakoriságát. A gyermeknek legalább napi egyszer a WC-ba kell mennie.

Szóval, ha észreveszi, hogy a baba nem tud menni a WC-hez, próbáljon nem pánikolni. Először is meg kell határoznia a baba zavarainak tüneteit. Közülük azonosítani lehet például a fellazulást, a széklet hiányát néhány napig, a nehézségeket és a fájdalmat a széklet elengedése során. Ezenkívül a csecsemő vérből lehet az anusszal. És a gyermeknek nincsenek gázai. Ezekben az esetekben mindig konzultáljon orvosával.

Ha csecsemőnél székrekedést tapasztal, a kezelésnek gyorsnak és hatékonynak kell lennie. Először is, végezzen egy masszázst a hasüregben, ami elősegíti a gyomor teljesítményét. Ezután be kell állítania az étrendet, amelyet szálas dúsítással kell kiegészíteni. Próbáld dopaivat gyermek egyszerű vízzel. Megfelelően erős székrekedéssel ajánlatos a baba ártalmatlan hashajtókat, például a "Gutallax" gyógyszert.

Szükséges a WC-vel való rendszeres látogatás szokása is. Próbálja meg elfoglalni a gyermeket vidám mobil játékokkal, mivel a hosszú ülések is szökést okozhatnak. Próbálja meg a baba táplálékát gazdagítani probiotikumokkal is, amelyek segítenek a belekben a munkájuk helyreállításában.

Rendkívül nehéz esetben orvoshoz kell fordulnia, és be kell hoznia a köldököt. Azonban tapasztalt szakembernek azt kell tennem, mert az amatőrök teljesítménye tele lehet a vastagbélszakadással. A székrekedés megszüntetése után minden intézkedést meg kell tenni annak érdekében, hogy a gyermeknek ne legyen fájdalmas érzése, és székletét állítsa be.

Related news

Mi a teendő, ha egy csecsemő nem mehet a WC-be Mi a teendő, ha egy csecsemő nem mehet a WC-be Mi a teendő, ha egy csecsemő nem mehet a WC-be Mi a teendő, ha egy csecsemő nem mehet a WC-be Mi a teendő, ha egy csecsemő nem mehet a WC-be Mi a teendő, ha egy csecsemő nem mehet a WC-be